Datulių pyragas su riešutais ir morkom

Datulių pyragas su riešutais ir morkom

Karantinas dar net neįpusėjo, o miltai jau baigiasi. Ketvirta diena namie – antras pyragas. Stogas dar vietoj, bet prie jūros pabėgioti norėčiau, nemeluosiu. Atsikeli ir darbas dar kolkas ok, patinka keltis likus keliom minutėm iki jo pradžios, kepti pyragus per pietų pertrauką ir valgyt kątik pagamintus pietus balkone. Po darbo išjungi kompą ir namie, sekundė ir ant sofos, nu gi nesakykit, faina.

Šiandien gamindama pietus radau datulių maišą, galvoju nu nabagės sudžiuvę, niekas nebenori jų, reik kažką kept, radau receptą, gerokai jį pakoregavau ir per pusvalanduką pyragas jau kepė. Virtuvė aišku atrodė kaip po karo, buvo toks labai ekspromtu sugalvotas kepimas, viskas kaip bake off kokiam, reikėjo suktis greit, pagalbos nulis, Laura per savo pietų pertrauką smigo ant sofkutės siestos, o manęs dar darbas laukia, bet viską spėjau ir afternoon tea jau buvo su šviežiu datulių pyragu. Jau skanumo, nenoriu girtis, bet rimtai.

  • 300 g miltų
  • 1 stiklinė datulių
  • puse stiklinės riešutų (tobulai tinka graikiniai)
  • 150 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 morka
  • 30 g sviesto
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • 250 ml verdančio vandens
  • druskos
  • prieskonių mišinys: šiek tiek malto kardamono, maltų gvazdikėlių, cinamono, pipirų ir ciberžolės.

Jei datulės labai sausos ir senokos nuplaukite karštu vandeniu dar prieš kapojant.

Sukapotas (nepersmulkiausiai) datules dedam kartu su sviestu į puodą, pilam verdantį vandenį, išmaišom ir paliekam pravėsti.

Kiaušinius išplakam su cukrumi. Į kiaušinių masę pilam miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir druska, viską išmaišom, pilam datulių mišinį, dedam sutarkuotą morką, prieskonius ir riešutus. Aš kepiau nedidelėje kvadratinėje pyrago formoje išklotoje kepimo popieriumi, jei sugavosit kepti duonos formoj keps ilgiau. Ar iškepęs kaip visada tikrinam su dantų krapštuku, jei neapsivėlė tešla – viskas, galima traukti lauk. Kepa apie 40-55 min. 180 laipsnių orkaitėje.

xoxo

MinykaDo



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *