Citrininis pyragas su citrinų glaistu (Lemon drizzle cake)

Citrininis pyragas su citrinų glaistu (Lemon drizzle cake)

Dievulėliau, kur aš buvau ankščiau? Kodėl šito nekepiau iki šiolei? Rūgštus, drėgnas, minkštas, lengvai pagaminamas, paprasti produktai, kurių turiu beveik visada, todėl nereikia eiti į parduotuvę. Žodžiu nebegiriu, tiesiog dalinuosi receptu, patys išsikepkit ir nuspręskit ar įtraukti į savo favoritų sąrašą ar ne.

  • 170 g miltų
  • 170 g cukraus
  • 170 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 2-3 citrinos
  • 4-5 v. š. cukraus pudros
  • 1 a. š. kepimo miltelių

Miltus sumaišom su kepimo milteliais.

Kitam dubenyje gerai išsukam sviestą su cukrumi. Galima tai daryti mediniu šaukštu, galima virtuviniu kombainu, galima plakimo šluotele. Jei sviestas minkštas, nėra sudėtinga.

Gaunasi pūrus saldus sviestas į kurį dedam kiaušinius ir maišom su plakimo šluotele.

Galiausiai dedam miltus.

Dabar citrinos eilė: nutarkuojam vienos citrinos žievelę (smulkia tarka ir tik geltoną dalį, nes baltoji jau yra karti), tada iš tos pačios citrinos išspaudžiam sultis ir į pyrago tešlą pilam 3 valgomus šauktus. Citrina citrinai nelygi todėl ir rašau dvi tris, nes kaikurios būna labai jau nesultingos arba labai jau storažievės.

Taigi tešla paruošta, dedam ją į kepimo popierium išklotą kepimo indą (nedidelį, maniškis kvadratinis kokių 21cm) ir šaunam kepti į 180 C orkaitę apie 25-35 minutes. Geriausias būdas patikrinti yra medinis dantų krapštukas ar degtukas ar iešmelis, įsmeigus į pyrago vidurį jis turėtų likti sausas ir švarus, jei aplipo tešla dar reikia pakepti.

Kol pyragas kepa imamės sirupo, nutarkuojam dar vienos citrinos žievę ir išspaudžiam dviejų citrinų sultis (čia reiktų kokių 7-9 v.š. bet skonio reikalas, aš kartais darau rūgštesnį). Sumaišom su cukraus pudra. Paliekam ir vis pamaišom kol ištirpsta cukraus pudra. Paragaujam ar ne per rūgštus.

Iškepusį pyragą subadom dantų krapštuku, po truputi liejam sirupą ir paliekam atvėsti.

Galiausiai pjaustom ir valgom.

xoxo

MinykaDo