Avižinė bananų duona be cukraus

Avižinė bananų duona be cukraus

Jei jau eksprimentuoti tai iki galo, iš šių dviejų bananų duonų (kukurūzinė čia), kuri mėgstamesnė nežinau, priklauso nuo nuotaikos matyt, bet ši daug šlapesnė ir riebesnė, nes su sviestu.

1,5 puodelio avižinių miltų

2 bananai (labai gerai prinokę)

2 kiaušiniai

50 g sviesto arba kokosų aliejaus (2 valgomi šaukštai)

2 valgomi šaukštai medaus

2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių

Šlakelis citrinos sulčių

Druskos ir avižų papuošimui

Bananus sutrinam šakute, jie žinoma turi būti labai gerai prinokę, mušam kiaušinius, išmaišom šluotele, miltus išmaišom su kepimo miltais ir įsijojam į bananų masę, vėl maišom, pilam išlydytą sviestą (galima naudoti kokosų ar kitą be ryškaus kvapo aliejų, apie 1/3 puodelio), beriam druskos, sudedam likusius ingridientus, išmaišom ir šaunam kepti, apie 40-50 minučių 190 laipsnių temperatūroje.

Porcija čia mažesnė nei tradicinė duonos kepimo forma, maniškė tokia maždaug 3/4, o gal net ir pusė normalios formos, todėl norint didesnio kepaliuko gaminkit pusantros porcijos. Kepimo formą galima iškloti kepimo popieiriumi, galima patepti aliejumi arba kepti silikoninėje tada nereikia nieko. Vietoj avižinių miltų galima naudoti kitokius, arba, pavyzdžiui, maišyti paprastus su avižiniais. Vietoj medaus, už kurį, kaip visada ačiū Brolių medui, galima saldinti cukrumi.

xoxo

MinyaDo



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *