Humusas ir kvietimas paiškylauti

Humusas ir kvietimas paiškylauti

O koks gi vasaros atidarymas be jokio pikniko? Vasara piknikų ir iškylų metas, o gegužės 26 diena paskelbta Europine kaimynų diena ir pirmą kartą bus vykdoma iniciatyva Lietuvos piknikas kviečiantis praleisti daugiau laiko gamtoje su sau artimais žmonėmis.

Nereikia būti šašlykų marinavimo specialistu ar Ramziu, kad galėtum pasigaminti kažką vasariško sau ir pikniko kompanijai. Ir išvis piknikas tai net nebūtinai šašlykų kepimas, kartais uženka pasiimti pintinę su lengvais užkandžiais ir skanaus gėrimo buteliu, ir tas tikrai nebūtinai alkoholinis, nes piknikas ir ne prisigėrimo ar prisiryjimo reikalas. Pasiimkit į pikniką šeimas, draugus, kaimynus ir pirmyn su pintinėm prie upės, po vienišu medžiu į pievą, po daugiabučio balkonu, į artimiausią pušyną ar savo mylimą kaimo sodybą. Pasitieskit patį spalvočiausią dekį, išsitraukit šventines vienkartines stiklines, išsikepkit pyragą ir pirmyn džiaugtis gamta ir gyvenimu, patykėkit vasara tokia nuostabi ir trumpa, kad apakę nuo jos grožio, o gal ir kitų reikalų nespėsit net pastebėti, kaip niūrus šildymo sezonas uždarys piknikų sezoną, todėl oficialiai kviečiu savo nepakartojamus draugus į  Lietuvos pikniką ir viešai pažadu, kad bus humoro, oj, humuso ir kitų gerų dalykų. Nusipinsim po pienių vainiką, aptarsim atėjusios (beveik) vasaros planus ir išvykas, pasikabinsim hamakus ir tiesiog džiaugsimės akimirka (Ahora es el momento pasakytų mano sesė). Na, Lietuva, tik nenuvilk mūsų ir duok gražų penktadienio vakarą be lietaus, o visą kitą mes patys atsinešim.

Na, o dabar, ką aš siūlau išsikepti. Pirmiausiai tai rabarbarų sezonas jau čia, todėl siūlau savo visų laikų favoritą rabarbarų pyragą su morengu, taip pat nesaldų svogūnų pyragą bei humusą su daržovėm, apie jį žemiau. Nepamirškit mėtų, laimo ir citrinų vandens. Iškylos metu taginamės #Lietuvosiknikas hashtagu ir gerai leidžiam laiką, tai tiek.

Humusas

  • indelis konservuotų avinžirnių
  • tahini pastos (sezamų pasta), 3 šaukštai
  • alyvuogių aliejaus,
  • citrinos sulčių, pusės
  • česnako, 2-3 skiltelės
  • kumino
  • druskos
  • pipirų
  • paprikos miltelių ir čili jei patinka aštriau
  • vandens, šlakelis

 

Iš esmės tai labai paprastas receptas. Avinžirnius sutrinkite su blenderiu, įpilę šlakelį vandens, sudėkite tahini pastą, citrinos sultis, aliejų ir prieskonius. Jei masė labai tiršta įpilkite dar vandens. Čia svarbu ragauti. Paragaukit ar nereikia dar druskos ir pipirų. Humusas paruoštas. Prsipjaustykit morkų, agurkų ar paprikų šiaudeliais, nusiplaukit ridikėlių ar išsitraukit duoniukų.

xoxo

MinykaDo



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *